interclubkampioenschap

Vanaf het sportjaar 2010-2011 wordt het provinciaal interclubkampioenschap georganiseerd.


Een vijftal jaren ervoor waren Wapper en Spinnaker reeds een mini-tornooi tegen elkaar gestart, gespreid over twee avonden. Sinds 2010 sloot IE-sport (uit Herentals) zich bij dit tornooi aan en neemt het de vormen van een heus interclubkampioenschap aan, met drie clubs uit de provincie Antwerpen.


Een jaar later is ook M.G.J. uit Brasschaat in het kampioenschap gestapt.


Elke club speelt één keer tegen elke andere club. Het ene jaar speelt de club thuis, het andere jaar speelt de club uit. Elke tornooidag of – avond bestaat uit drie wedstrijden: twee individuele wedstrijden en één teamwedstrijd. Alle categorieën kunnen meespelen. Er wordt gespeeld naar volledige wedstrijden (vier ends voor individuele wedstrijden, zes ends voor teamwedstrijden).


Elke tornooi levert een einduitslag én bijhorende punten op voor het klassement. Na het laatste tornooi wordt de beker aan de eindwinnaar overhandigd. Dus elke 2 jaar is er een eindwinnaar nadat elke ploeg eens een heen- en een terugwedstrijd tegen elke andere ploeg heeft gespeeld.  


Voor 2014 wordt op vraag van enkele clubs een sabbatjaar ingelast. Er worden wel enkele vriendschappelijke ontmoetingen voorzien.


De tornooien worden in het najaar georganiseerd om niet in het vaarwater te komen van de reguliere Vlaamse en Belgische tornooien. Dit interclubkampioenschap vormt een mooie voorbereiding voor deze tornooien.